Franko Vidović: Ravnatelj Burić ‘bilda’ liste čekanja za ‘magnet’

Press 11. lipnja 2012

Željko Burić, ravnatelj Opće bolnice Šibenik, opstruira prošireni ugovor HZZO-a s Poliklinikom “Vita”, bolničke pacijente “komisijski” odbija za tu pretragu koju je zatražio liječnik specijalist, upućuje ih u Split i Zadar i tako “bilda” liste čekanja za magnetsku rezonanciju, optužio je jučer na konferenciji za novinare čelnik šibenskog SDP-a Franko Vidović.

Istodobno je apelirao na ministra zdravlja Rajka Ostojića da pošalje kontrolu u šibensku bolnicu kako bi utvrdila što se tamo događa, ali i na ravnatelja bolnice Željka Burića da se okani stranačkih  priča kad su u pitanju interesi pacijenata, odnosno građana Šibenika.

Osuđeni na ”Vitu”

Vidović drži da je sve to motivirano nekim sitnim stranačkim interesima, za koje izravno proziva ravnatelja Burića. 

– Prije tri godine, ondašnji ministar zdravstva odnio je magnetsku rezonanciju u bolnicu u Gospiću, neusporedivo manju od šibenske, a da se nitko nije pobunio. Tvrdim da Šibeniku treba “magnet” – napominje Vidović – jer je ovo najveća bolnica u Hrvatskoj koja ga nema, ali o tome treba razgovarati i vjerujem da ćemo ga iduće godine imati. 

– Mi smo danas – nastavio je šef Gradskog odbora SDP-a, inače šibenski dogradonačelnik i saborski zastupnik – osuđeni na Polikliniku “Vitu”, to je zatečeno stanje i neprimjereno je opstruirati prošireni ugovor HZZO-a s “Vitom” jer je to interes građana. 

Na pitanje novinara je li posrijedi “predigra” za smjenu ravnatelja bolnice Željka Burića, Vidović je bez krzmanja rekao: 

– Grad ne može smijeniti ravnatelja, ali bio bih vrlo sretan i zadovoljan da se ravnatelj promijeni. Zašto? Pa zbog deset godina nečinjenja i pretvaranja bolnice u trećerazrednu ustanovu i zbog toga što sustavno dobivamo prostore, a gubimo struku, odnosno liječnike.

Vidović je zamjerio Buriću i što se nije potrudio osigurati 1,5 milijuna kuna za idejnu dokumentaciju nove bolnice.

IZVOR: Slobodna Dalmacija
DAVORKA BLAŽEVIĆ
FOTO: NIKŠA STIPANIČEV / CROPIX