SDP o čistoći plaže Banj: HDZ je bespotrebno plašio Šibenčane

Press 10. rujna 2012

Nakon što je dodatno ispitivanje Instituta Ruđer Bošković, kojeg je naručio šibensko-kninski župan Goran Pauk, pokazalo kako je more na području plaže Banj čisto te ne postoji opasnost za kupače, oglasili su se danas predstavnici SDP-a.

Potpredsjednik ŽO SDP-a i direktor TEF-a Šibenik, Krešimir Šakić, obrušio se na HDZ-ovce jer su, veli, dizali nepotrebnu hajku i paniku među građanima grada Šibenika.

– Model njihovog ponašanja se niti najmanje nije promijenio što se vidi na primjeru Banja. U ovom slučaju napadati potpuno bez osnova i stvarati paniku oko jednog općeprihvaćenog i uspješnog projekta je nešto ispod svake razine. Jer se, s jedne strane, troši nenamjenski novac građana na bespotrebne studije, dok se, s druge strane, stvara loša slika o gradu Šibeniku te ispod svake razine ljudskog dostojanstva manipuliraju i plaše ljude s onim čega se najviše boje, a to je njihovo zdravlje – poručio je Šakić vodstvu šibenskog HDZ-a.

Predsjednik GO SDP-a Franko Vidović razočaran je što je vijest kako je Banj navodno zagađen doživjela veliki publicitet u cijeloj Hrvatskoj, dok vijest da kupalište nije onečišćeno nije doživjela toliku pažnju.

– Župan Pauk iskoristio je priliku posjeta ministra Mihaela Zmajlovića da objavi urbi et orbi kako će on naručiti studiju. Volio bih da je sada doveo bar Tomislava Karamarka pa da je objavio urbi et orbi da je malo falio – ”bocnuo” je Vidović.