Županovo manipuliranje ljudima je ispod razine ljudskog dostojanstva

Press 10. rujna 2012

Na danas održanoj press konferenciji SDP-a bilo je riječi o aktualnim problemima Autotransporta, ali i o čistoći mora na Banju. Paukovo manipuliranje ljudima, i to na račun njihova zdravlja, je ispod svake razine ljudskog dostojanstva, poručili su socijaldemokrati

– U zaključku studije koju je Županija naručila prije dva mjeseca od Instituta Ruđer Bošković, nedvosmisleno piše kako kupanje na Banju ne predstavlja kakvu opasnost za ljudsko zdravlje. Dakle župan je digao bespotrebnu paniku, a zatim je čekao s objavom rezultata koji mu ne idu u prilog, iako su bili gotovi još prije mjesec dana, u vrijeme kupališne sezone – kazao je Krešimir Šakić, potpredsjednik županijskog SDP-a i direktor TEF-a. Upravo čestice koje su zaostale u proizvodnji u toj nekadašnjoj tvornici bile su predmet spora gradske vlasti i župana Gorana Pauka, koji je, podsjetimo, prilikom posjeta ministra Mihajla Zmajlovića kazao kako je studija koju je napravila gradska vlast nepotpuna. Župan je, tvrdeći kako se moraju otkloniti sve sumnje u čistoću mora na Banju, tada naručio dodatne analize, a Šakić ističe kako je Pauk tim potezom ne samo bespotrebno utrošio novac građana, već i okaljao pozitivnu sliku o Šibeniku i stvorio paniku oko općeprihvaćenog projekta.

– Manipuliranje ljudima, i to na račun njihova zdravlja, je ispod svake razine, čak bih rekao i ljudskog dostojanstva – dodao je Šakić.

– Svaka, pa tako i ova vlast ima svojih propusta, nitko nije savršen. Posao opozicije jest da kritizira, ali na ovom primjeru HDZ-ov kadar pokazao je još jednom po kojem principu funkcioniraju: doći do vlasti i ostati na njoj pod svaku cijenu, i da im pritom ništa nije sveto. No, takvim pristupom ne samo da neće pridobiti nove simpatizere, već će odbiti i dobar dio ljudi koji su im svjetonazorima skloni – za kraj je poručio Šakić.

http://www.sibenik.in/sibenik/zupanovo-manipuliranje-ljudima-je-ispod-razine-ljudskog-dostojanstva/4839.html