28. izvanredna sjednica Gradskog vijeća

Aktualno 11. siječnja 2017

Ovo što sada radi gradonačelnik Željko Burić potpuno je pogrešno. Formalno-pravno GUP je donesen u obliku kakav je objavljen na stranicama Grada Šibenika. Iščitavajući tekstualni dio GUP-a zamijetio sam da su u luci uredno nabrojene sve djelatnosti, spominju se i dizalice i pumpa u Dumbokoj, ali nigdje nema pumpe na rivi.

Zbog čega se uopće gradonačelnik obvezao poduzeću INA isplatiti četiri milijuna kuna i kakve to veze ima s TEF-om? Nadalje, Županijska lučka uprava raspisala je natječaj, ali je izostavila najvažniju česticu jer je pumpa iz 70-ih godina jedina ucrtana na tom području?

Čitava ta dobit od koncesije od pumpe ne iznosi više od 250 tisuća kuna godišnje. Da vežete pet jahti po 30 metara u 20 dana, dobili bi taj novac. Zbog čega gradska uprava radi nešto što je trn u oku investitorima? Pozivamo ravnatelja ŽLU-a natječaj poništi jer mu nedostaje jedna parcela.

Izrađivači prostornog plana postupali su prema Strategiji razvoja grada Šibenika u kojoj pumpa na obali u Šibeniku i pumpa na Vanjskom nisu predviđeni. I dalje odbacujemo svaku mogućnost pogreške jer je ovo manipulacija građana i vijećnika.

Na sadašnjem mjestu pumpe je još uvijek ucrtana željeznička postaja. Kako gradonačelnik može investitorima obećavati da će ukloniti pumpu i garantirati da će dobiti koncesiju za parking, ako je pumpa dijelom na pomorskom dobru, odnosno u ingerenciji je pomorskog dobra.

Pumpa postaje prepreka turističkom razvoju grada Šibenika. Ne smijemo dozvoliti da ta benzinska postaja u budućnosti ostane na obali. Na tome trebamo ustrajati na dobrobit građana i grada Šibenika.