Proces privatizacije HNK Šibenik mora biti javan i transparentan

Aktualno 18. srpnja 2019

Prodaja, odnosno privatizacija našeg nogometnog kluba, tema je koja ovih dana zaokuplja šibensku javnost. Iako GO SDP Šibenik nije protiv privatizacije HNK-a Šibenik, u zraku nam visi poveći broj pitanja, sumnji i nedoumica. Naglašavamo da proces privatizacije mora biti javan i transparentan, te sa svim radnjama treba upoznati šibenska javnost.

Imenovanje i zapravo posredovanje Povjerenstva koje, budimo iskreni gradskoj vlasti služi samo kao ”smokvin list”, jer bi u protivnom gradska vlast imenovala povjerenstva kako za riješavanje pitanja odvoza smeća, organizacije parkinga, javnog prijevoza, tako i za sve goruće probleme koji se direktno reflektiraju na život i džep Šibenčanki i Šibenčana.

Iz tog razloga, zahtjevamo od gradske vlastio da jasno odgovori na sljedeća pitanja:

  1. Koliki je dug kluba prema gradskim tvrtkama (vodovodu, gradskom parkingu, Zelenom gradu…)?
  2. Koje su sve obveze kluba Gradu nakon prodaje s obzirom na korištenje gradske infrastrukture?
  3. Koliko koštaju obveze Grada na godišnjoj razini, a vezano za rad kluba?
  4. Da li će Grad imenovati svog predstavnika u Upravi ili Nadzornom odboru kluba?
  5. Da li će se ubuduće naplaćivati klubu troškovi vode, struje i ostalih komunalija, kao i da li će se naplaćivati klubu korištenje infrastrukture u vlasništvu Grada?

 

Ovdje nećemo posebno naglašavati odgovornost HDZ-a za praktički propast kluba, jer o tome Šibenčani i Šibenčanke, a pogotovo sportska javnost i nogometni zaljubljenici sve znaju.

 

Tonči Restović,
predsjednik SDP-a Šibenik