Grad Šibenik je dobio pristojno Kulturno vijeće

Aktualno 21. travnja 2018

SDP Šibenik je za članicu kazališnog vijeća predložio istaknutu, poznatu i priznatu umjetnicu Natašu Cvitan Plazibat, profesoricu po struci, koja je i javno istaknula da bi se kao članica, zalagala za uvođenje kulturnog odgoja kroz institucije, te za izradu kulturne strategije grada Šibenika. Predložili smo je unatoč činjenici da po definiciji nismo „udruga u kulturi“, jer smo time pokazali da smo iskreni, da se ne skrivamo iza udruga civilnog društva, te da kao stranka imamo kvalitetna rješenja koja se tiču svih Šibenčanki i Šibenčana, ne vodeći se time da li je netko članica ili član neke političke stranke.

Da budemo potpuno iskreni, očekivao sam još jednu farsu u režiji HDZ-a kakve redovito viđamo kada oni biraju članice/članove raznih upravnih i nadzornih odbora, raznih savjetodavnih tijela, te prije svega čelne ljude gradskih tvrtki i institucija. Srećom, ovaj put, farsa se nije dogodila (ako zanemarimo odabir istaknutog radnika u kulturi i umjetnika, gospodina Karađole) i grad Šibenik je dobio pristojno Kulturno vijeće.

Ostaje nam nadati se da će se nove članice i članovi Kulturnog vijeća pozabaviti ozbiljno svojom ulogom, da im na prvom mjestu neće biti priskrbljivanje financijskih sredstava svojim udrugama i institucijama, već  da će svoju dužnost obavljati na dobrobit Grada, osmišljavanjem i u konačnici donošenjem kulturne strategije našeg Šibenika.