Majstori iluzije II. dio – priča o jednoj koncesiji

Aktualno 23. prosinca 2016

Aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom g. Željkom Burićem je na 27. sjednici Gradskog vijeća uz vrhunsko asistiranje predsjednika GV i gradskih vijećnika HDZ-a izvela još jedan u nizu svojih performansa sa ciljem da dezinformira javnost i „smokvinim listom“ prekrije vlastitu sramotu. Po običaju umjesto odgovora na konkretna argumentirana pitanja (podaci iz proračuna, revizorskih izvješća i bilješki Ureda gradonačelnika) pružene su nam uvrede, prijetnje i laži (jednu od istih vrlo brzo ćemo Vam argumentirano i dokumentirati).

Upravo je ova sjednica dokaz izvrtanja činjenica, ali i potencijalnih opasnosti u koju je grad doveden pretvaranjem istog u dinastiju par podobnih obitelji.

SDP ne želi sudjelovati u HDZ-ovoj igri „Moj spas za me“ već javnosti ukazati na činjenice koje jasno i nedvojbeno ukazuju da:

1. nema potreba za tematskom sjednicom Gradskog vijeća
2. da odgovorne osobe u Gradskoj upravi (koja kontinuirano buja i unatoč tome radi sve više i više grešaka i za to se još nagrađuje Ugovorima o djelu) provjeravaju i čitaju dokumente koje proslijeđuju na Gradsko vijeće ne bi bilo predstve oko produljenje koncesije

Krenimo redom:

– gradonačelnica g. Neda Klarić daje suglasnost da se INI da uvjetna koncesija do početka gradnje hotela i da se koncesija više ne produžuje

– Gradsko vijeće jednoglasno donosi Strategiju razvoja Grada Šibenika u kojem je jasno definiran razvojni projekt 53 – Izmještanje benzinskih postaja Riva i Vanjski na novu lokaciju uz obrazloženje „benzinske postaje Vanjski i Obala nalaze se u samom centru grada okružene stambenim jedinicama, te se kao potencijalni izvor onečišćenja i opasnosti nalaze u neadekvatnom području, te se potencijalno ugrožava zdravlje i život stanovnika. Premještanjem benzinskih postaja u samom centru na novu lokaciju osim prestanka potencijalne opasnosti po zdravlje i život stanovnika oslobađa se i vrijedno područje za povećanje poduzetničkih aktivnosti“

4.2014. – zaključena Nagodba u svezi rješavanja obveza grada prema INI na prostoru TEF-a u koju se uključuje i pitanje rješavanja pumpi na Vanjskom i Rivi(?!) čemu prethodi Suglasnost Gradskog vijeća gradonačelniku da isplati INI iznos utrošen na kupnju zemljišta (benzinska crpka Vanjski) u roku do 30.10.2019. ukoliko Grad ne ponudu novu lokaciju, a INA ne ishodi novu koncesiju na rok od 20 godina na pumpu na Rivi

7.2014. – sastanak u Uredu gradonačelnika uz prisustvo predstavnika Županije, Turističke zajednice, Konzervatorskog odjela i Investitora na kojem gradonačelnik g. Željko Burić izjavljuje kako je cijena koju će grad platiti za izmještanje benzinske crpke s obale neusporedivo manja u odnosu na profit koji će gradu osigurati hotel

9.2016. – Gradsko vijeće na 25. Sjednici donosi Odluku o donošenju izmjena i dopuna (cjelovitih) generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika u kojem nema benzinskih pumpi na Rivi i Vanjskom kako u grafičkom tako i u tekstulanom dijelu

– suprotno Strategiji razvoja Grada Šibenika, GUP-u stavovima prethodnih gradonačelnika, svoji stavova sa sastanaka i izjava iz medija gradonačelnik g. Željko Burić mijenja mišljenje i daje neobvezujuću preporuku da se koncesija produži

procijenjena vrijednost koncesije po raspisanom natječaju za pumpu na Rivi iznosi 190.000.000 kn

12.2016. – na 27. sjednici Gradskog vijeća pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša na upit zašto benzinskih pumpi Riva i Vanjski nema u GUP-u odgovara da su iste izostavljene „tehničkom greškom“ u programu LER

SDP ne želi i neće sudjelovati na tzv. tematskoj sjednici jer za istu nema potrebe budući da gradonačelnik u jednoglasno donešenoj Strategiji grada Šibenika ima uporište da da preporuku da se koncesija ne produži, a u Suglasnosti Gradskog vijeća na Nagodbu s INA-om ovlaštenje da INI u roku do 30.10.2019.g isplati dodatnih 4.000.000 kn.

Predmet tematske sjednice može biti samo pitanje povjerenja gradonačelniku g. Željku Buriću i pročelnici Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša g. Madleni Roša-Dulibić.

Od gradonačelnika tražimo da građanima grada Šibenika da odgovor i preuzme političku odgovornost zašto postupa suprotno interesima grada (jasno definiranim kroz Strategiju razvoja i potvrđenim kroz stavove prethodnih gradonačelnika) i čije interese štiti, a „tehničke greške“ neka proučava netko treći, mi u HDZ-ovoj igri skrivača „Moj spas za me“ u kojoj su strateški interesi grada i privatne investicije za kojima svi tako žudimo valuta za potkusirivanje, a tzv. tematska sjednica ništa drugo već „smokvim list“ kojim se želi prekriti nečija sramota i šteta, sudjelovati nećemo.

I na kraju OBAVIJEST GRAĐANIMA GRADA ŠIBENIKA – NA PUTU OD GRADSKE UPRAVE DO GRADSKE VIJEĆNICE IZGUBLJENE SU DVIJE MARKICE S OZNAKAMA PUMPA RIVA I PUMPA VANJSKI, PA MOLIMO POŠTENOG NALAZNIKA DA ISTE VRATI U GRADSKU UPRAVU.